top of page

Användarguide

Ladda ner Appen

ReGo: Research on the go! Appen kan laddas ner från App Store eller Google Play.

Logga in

Genom att logga in i appen registreras du automatiskt i forskningsstudien. För att kunna logga in behöver du få en QR-kod eller en studie länk från studieledare (se exempel åt sidan). Öppna appen och svep uppåt för att öppna inloggningssidan. Klicka på kamerans ikon för att använda kameran och scanna QR-koden, eller skriv in den 8-siffriga koden och webbadressen (URL) du fick från studieledare.

Screenshot_20201027-132226.png
Screenshot_20201027-132309.png

För att skanna QR-koden måste appen använda din kamera. Appen kommer att begära tillstånd att komma åt din kamera. Du kan när som helst bevilja eller neka tillståndet i telefonens inställningar.

Screenshot_20201027-132705.png

Godkänna våra användarvillkor

För att registreras i forskningsstudien måste du godkänna våra villkor. Det är viktig att du förstår syftet med studien och hur din data kommer att användas. Research on the go! Appen har inte tillgång till dina personuppgifter, och kan inte använda din data. Studieledare har ansvar för din data och hur den används. Kontakta studieledare om du har frågor.

Genom att markera den här rutan godkänner du våra användarvillkor. Klicka på "Anslut till studien" för att gå med i studien.

Screenshot_20201027-134122.png
Apple_store_link.png
Google_store_link.png
Screenshot_2020-10-19_09-33-43.png

Huvudsidan

När du är inskriven i studien kommer du att se alla frågeformulär som finns tillgängliga i denna studie på appens huvudsida. Här hittar du också inställningar och hjälpmeny.

Screenshot_20201027-134133.png

Inställningar

Hjälpmeny

Scheman till frågeförmulär

Inställningar

I inställningsmenyn i appen kan du: ändra ringsignal till aviseringar, ändra textstorlek, 

ändra språk (engelska eller svenska), läsa om vårt plattform, och lämna studien.

 

Du kan välja att lämna studien när som helst. När du lämnar studien har du inte längre tillgång till studiefrågeformulären och kan inte svara på frågeformulären.

Screenshot (Oct 19, 2020 10_33_38).png
Screenshot (Oct 19, 2020 10_49_35).png

Hjälpmeny

I hjälp menyn i appen hittar du: denna användarguide, kontaktuppgifter till studieledate, och våra användarvillkor (på engelska)

Frågeformulär, scheman och frågor

En frågeformulär innehåller frågor som skapats av studieledare. Varje frågeformulär kan skapa aviseringar på din telefon enligt ett schema som fastställts av studieledaren. När du får aviseringar, är det dags att svara på ett frågeformulär. Du kan när som helst öppna frågeformuläret och svara på frågor utan att vänta på aviseringar.

Screenshot_20201027-134157.png
Screenshot_20201027-134301.png

Varför får jag inte aviseringar?

Appen måste ha behörighet att visa aviseringar, “stör ej” läget måste vara inaktiverat, och appen måste kunna köras i bakgrunden.

 

På Android.

  • Se till att Stör ej är inaktiverat. Inställningar → Ljud → Stör ej (inaktivera)

  • Se till att Appen kan visa aviseringar. Inställningar → Appar och aviseringar → Visa alla Appar (välj ReGo) → Aviseringar (Visa aviseringar på)

  • Se till att Appen kan köras I bakgrund. Inställningar → Appar och aviseringar → Visa alla Appar (välj ReGo) →Avancerat → Batteri → Bakgrundsbegränsning (måste vara av)

 

På iPhone

  • Se till att Stör ej är inaktiverat. Inställningar → Stör ej → Stör ej (av)

  • Se till att Appen kan köras I bakgrund. Inställningar → scrolla ner till ReGo Appen → Bakgrundsuppdatering (på)

  • Se till att Appen kan visa aviseringar. Inställningar → scrolla ner till ReGo Appen → Notiser → Tillåt notiser (på), Låsskärm, notiscenter och banderoller på.

 

Vad händer när jag lämnar studien?

När du lämnar studien har du inte längre tillgång till studiens frågeformulären och kan inte svara på frågeformulären. Alla frågor du har så länge svarat förblir tillgänglig för studieledare. Du kan be studieledare att radera allt din data. Om du har lämnat studie av misstag, kan du be studieledare en ny QR-kod.

bottom of page